El sentit de l’existència es crea mentre es crea l’ego quan som petits.

L’ego es crea, moldeja i s’adapta per rebre aquest sentit de l’existència, que és l’amor, que és un flux energètic, i que ve de la mare. La mare és la que em dona la vida i mentre sóc petit i es va moldejant el meu ego és només d’ella que m’arriba aquest sentit de l’existència. D’ella em nodreixo, m’alimenta; als seus ulls jo em creo i m’adapto per rebre aquest sentit de l’existència.

El nen petit només reconeix un adult d’entre tots els adults, que és la mare.

I ara anem de lo petit a lo gran. De lo micro a lo macro.

Com s’hagi creat i moldejat aquest ego per rebre aquest sentit d’existència, així es replicarà quan siguem grans a la vida adulta.

La relació i moldejament del ego amb la mare és equivalent a la relació i vivència amb la vida.

Si per rebre aquest sentit de l’existència el nen ha hagut de “fer” , “esforçar-se”, “lluitar” per aconseguir-ho……..aquests seran els verbs recurrents que viurà l’adult en relació amb la seva vida i tot el que vulgui crear, viure, tenir, etc…

És per això que ens posem “malalts” quan “no fem”, perquè fer ens dóna sentit a la vida. Quan et pares entres en crisi.

Puc canviar-ho? No ho sé. Potser, si estic prou atent quan el patró està en marxa, puc parar i sentir el sentiment profund que hi ha (que és el que em fa moure’m cap a l’acció) i re-significar-lo, parlar amb mi i comprendre que és del passat, que ara és diferent. Sostenir el diàleg. Però amb la calma, que de segur que en breu ve una nova distracció i retornes al patró. No ets pots “mudar” de casa (ego) així com així.

I retorno…..quin és el sentit de l’existència? És quelcom estàtic o dinàmic? Es dóna avui? una miqueta cada dia? O es va donar fa un temps enrere, potser fa 1 o 5 anys o 40 o quan es feia l’ego?

On és el sentit de l’existència? hi és quan faig i quan no faig? quan tinc o quan no tinc? Canvia segons quelcom?

P.D: malgrat he posat coses de la web en castellà per apropar-me a més gent amb les classes, inicio aquestes entrades de blog en català. Vaig experimentant amb mi i la divulgació digital i en català és com m’articulo millor. Si m’estàs llegint, t’abraço i et saludo!

*Imatge pescada per instagram: Beatriz Cazurro

One Response

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *